От глупав по глупав завръщането

От глупав по глупав завръщането


Любимите ни герои Лойд Крисмас и Хари Дън се завръщат 20 години след събитията в първия филм.
През всичките тези години Хари е посещавал Лойд в дома за инвалиди, но сега отива да се сбогува с него, защото е научил, че има нужда от нов бъбрек и няма да може да идва повече. Тогава Лойд прави шокиращо признание – цели 20 години се е преструвал, за да изиграе най-големия номер на Хари.
След като двамата приятели наваксват изгубените години, Хари решава да посети родителите си за първи път от десетилетия. Там открива стари писма, сред които и едно от Фрида Финчър, старата му любов, която го информира, че е бременна. Оказва се, че е родила момиче, което е дала за осиновяване.
Хари е развълнуван от идеята, че има дъщеря, от която освен това ще може да поиска един бъбрек, затова с Лойд поемат на пътешествие, за да я открият.
По пътя двамата се забъркват в много шантави ситуации и дори откриват и задигат стария си бус. Когато стигат до дома на дъщерята на Фрида, там попадат на световноизвестен гении и му съпруга, която крои план да се отърве от него и да вземе парите му. Хари и Лойд обаче не са влизали в плановете й.