Север Юг сериал

Север Юг


Историята на филма Север Юг представя живота на обикновено турско семейство в главните голи са двамата напълно противоположни братя Гюней (Юг) и Кузей (Север). Те въпреки, че имат най-здравата кръвна връзка са пълни противоположности. Единият е успешен, упорит и борбен в живота. Има своите мечти и планове, а всичко случващо се понася с разбиране и усет. Това е героят на топлия полюс Юг или във филма героят Гюней. За разлика от него Севера (Кузей), както студеният и неподвластен на нищо мраз, действа с агресия. Той е непокорен както в дома, така и на улицата, но също има своята мечта, която е да влезе в армията.
И въпреки противоположните си характери, двамата братя имат един и същ обект на желания, а това е младата и новодошла Джемре. Без да знаят за чувствата си един на друг към момичето двамата братя действат поотделно и на своя глава, стремейки се да я спечелят. Изниква неочакван автомобилен инцидент, в който Гюней бива замесен, а по-малкият му брат го спасява.
Избавлението на Гюней се равнява на четири години живот в затвора, излежани от неговия брат. Но дали след изтичане на присъдата семейството, брат му Гюней и обичаната от него Джемре ще бъдат негова опора? Всичко това и още ще научат зрителите пред малкия екран, ако гледат "Север и Юг" до финалния последен епизод на сериала.
Световна премиера на сериал "Север и Юг" се излъчи на 07.09.2011. Филмовата продукция е Турска. Продължителността на филма в оригинал е 90 минути зрителско време и се състои от 80 епизода. Жанрът, който е засегнат в сагата е дама. Йойкю Карайел, Къванч Татлъту,Баде Ишчил, Буура Гюлсой, Зерин Текиндор, Ръза Коджаоглу, Мерве Болуур, Тургай Кантюрк, Каан Ташанер,Хале Сойгази, Хазар Ергючлю, Семра Динчер, Мустафа Авкиран, Юнал Силвер,Себнем Донмез, Чаадаш Онур Йозтюрк, Гьоксен Атеш, Али Йоренч и др. Север Юг е по сценарий на Мелек Генчоглу и режисиран от Мехмет Озтекин. Персонажи от него са Кузей, Джемре, Бану Синанер, Гюней, Гюлтен, Али, Зайнеп, Сами Текиноолу, Хандан Текиноолу, Симай, Атила ,Ферхат, Венюс, Баръш, Ебру, комисар Шереф, Мелда и др. Филмовият сериал е известен в южната ни съседка като "Kyzey Guney".