Седмият син

Седмият син


Филмът "Седмият син" е адаптацията на книгата "Чиракът на прогонващия духове" от автора Джоузеф Дилейни, разказваща за могъщ рицар, обучаващ своя млад чирак за битка срещу зла вещица, която събира армия, за да започне свръхестествено нападение срещу хората.
Преди много години, смелият Грегъри, който векове наред е бранил хората от свръхестествените заплахи е заловил злата чародейка Майка Малкин. Сега тя е успява да се измъкне, а целта й е да си отмъсти. Докато последователите й стават все по-силни, разярената вещица разкрива тайните си намерения на благородния рицар, който някога я е пленил.
Във вълшебни времена, когато легенди и магия се преплитат, единственият оцелял войн от мистичен орден обикаля света в търсене на герой с невероятна сила, за който има древно пророчество. Том, който води спокоен живот като чирак във ферма, не подозира какво му е отредила съдбата и че той е въпросния герой. Въпреки това той поема на смело приключение, което ще се реши съдбата на човечеството.
Този път Грегъри има време само до следващото пълнолуние, за да обучи младия Том достатъчно, че да се опълчи на армията, която Малкин е призовала.