Смърт край Нил / Death on the Nile (2021)

Смърт край Нил / Death on the Nile (2020)


Филмът "Смърт край Нил" (Death on the Nile 2021) разказва още една вълнуваща история от живота на известния детектив Еркюл Поаро познат на зрителите от филма "Убийство в Ориент Експрес". Този път чаровният белгийски детектив ще тръгне на пътешествие по Нил и то в много пъстра компания. На борда на кораба, плаващ по река Нил са събрани различни хора - от лекар до млад милионер. И както би трябвало да се случи при уважаващ себе си детектив, случаят не е завършен без убийство.
Жертвата, чиято смърт определено не е инцидент, принуждава детектива Еркюл Поаро отново да предприеме разплитането на плетеница от загадъчни съвпадения, за да премахне погрешните версии и да разкрие истинския виновник на трагедията. Намирането на извършителя обаче се усложнява от факта, че почти всеки на борда има свои собствени причини да не харесва жертвата. Това означава, че Еркюл Поаро ще трябва да се постарае доста да разпознае убиеца.
филмът "Смърт край Нил" (Death on the Nile 2021) е базиран на едноименната творба на известната писателка Агата Кристи и е част от поредицата детективски приключения за Еркюл Поаро.