Спасяването на Мистър Банкс

Спасяването на Мистър Банкс


Филмът "Спасяването на Мистър Банкс" е частица от реалния живот на писателката Памела Линдън Травърс от Австралия. Тя е и актриса и журналист, а през 1934 г. пише своя роман "Мери Попинс".
Днес филмът представя детството и късните години от живота на авторката на незабравимия бестселър.
Само на 7 годишна възраст, тя губи баща си, но това не я кара да падне духом, а мотивира. От малка тя пише пиеси, разкази и постановки, развлича приятелите си с приказните истории, които твори. Не закъсняват и успехите на малката писателка. Актьорско майсторство е част от живота й, но литературата взема превес и поемите й стават значими в Австралия още преди да е станала на двадесет години. Голяма популярност и по света отбелязва с "Мери Попинс".
Контактите и нейния светски кръгозор се разширяват. Тя общува с хора като Джордж Уилям Ръсел, Уилям Бътлър Йейтс, Алфред Оръдж и Георгий Гурджиев. Интересното е, че за целия си житейски път Линдън Травърс не визира нито един път личния си живот, но винаги подтиква за прочит Мери Попинс. Тя остава не омъжена, въпреки, че винаги се разписва с мъжки псевдоним. Когато навършва 40-годишна възраст осиновява малко момче от Ирландия, което е разделено от своето братче близнак. Предстои да разберем, какво още не сме знаели за тази поетеса.